Bábovka - vláčná tvarohová

Oli

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Bábovka - vláčná tvarohová

Tato bábovka není suchá, příjemná je i příprava-vše vyšleháme najednou.

Prostě jednoduchá, výborná ...

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny kromě máku a vanilcukru si vyšleháme.

    asi čtvrtinu těsta si odlijeme zvlášť a vmícháme mák, vanilcukr a případně trochu mléka.

  2. Do vymazané formy vlijeme trochu těsta, pak půlku makového, zase světlé, zbytek makového a zbytek světlého.

  3. Pečeme asi 45 minut/200°C, zkusíme špejlí.

  4. Hotovou necháme chvíli odpočinout, vyklopíme, pocukrujeme a těšíme se na pruhy :))

  5. Místo máku můžeme dát kakao, ořechy, rozinky...co kdo rád.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte