
Oblíbený dezert či snídaně bez krutosti! Převést bábovku na veganskou je více než snadné - místo kravského mléka se používá rostlinné a místo vejce banán.
- 45m
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
0,7 hrnku |
0,7 hrnku |
1 hrnek |
1 hrnek |
0,25 hrnku |
0,25 hrnku |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Dále dle požadované příchutě (vlašské ořechy, rozinky, hořké kakao, kokos, nastrouhaná dýně, mák, perníkové koření) 1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Všechny přísady smícháme. Chceme-li bábovku dvoubarevnou (viz obrázek níže), rozdělíme těsto na dva díly, do jednoho vsypeme hořké kakao. Vylijeme do olejem vymazané a hrubou moukou, krupicí či ještě lépe strouhaným kokosem vysypané formy na bábovku (kakaovou část je lepší vlévat jako druhou). Pečeme ve vyhřáté troubě 30-40min na 180°C. Jestli je bábovka hotová, vyzkoušíme zapíchnutím dřevěné špejle (těsto se na ni nesmí lepit). Hotovou bábovku vyklopíme z formy za tepla.
Makronutrienty
81%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 122 kJ | 9 317 kJ |
Kalorická hodnota | 268 kcal | 2 227 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
46,4 g
22,9 g |
385 g
190 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,64 SVJ | 38,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,85 g
0,702 g |
65,2 g
5,83 g |
Bílkoviny | 3,31 g | 27,4 g |
Sůl | 0,861 g | 7,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů