Míša řezy (vegan)

Soucitně.cz

Míša řezy (vegan)

Mimořádně lahodný dezert, který chutná dětem i dospělým.

Postup přípravy

  1. Smícháme mouku, cukr, sůl, kypřicí prášek a kakao. Přilijeme rostlinné mléko, olej a jablečný ocet. Vše důkladně promícháme a vlijeme do olejem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Pečeme 30 minut při 180 °C. Po upečení necháme vychladnout.

  2. Krém: Tofu rozdrobíme do mixéru, přidáme citronovou šťávu a cukr. Podle potřeby postupně přidáváme rostlinné mléko a mixujeme dohladka. Krém by ale neměl být příliš tekutý, jinak neztuhne, proto použijeme pouze nezbytné množství tekutin k dosažení hladké konzistence. V případě potřeby dochutíme. Hotový tofu krém rovnoměrně naneseme na vychladlou buchtu.

  3. Čokoládu rozehříváme na páře nebo ve vodní lázni. K čokoládě přidáme rostlinné mléko a za stálého míchání ji úplně roztavíme. Roztavenou čokoládu necháme krátce vychladnout a natřeme ji na buchtu s tofu krémem.

    Hotové čokoládové řezy s tofu krémem uchováváme v lednici.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte