
Mimořádně lahodný dezert, který chutná dětem i dospělým.
- 50m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 hrnky |
2 hrnky |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžičky |
2 lžičky |
kakaový prášek, holandské kakao 0,3 hrnku |
0,3 hrnku |
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
0,3 hrnku |
0,3 hrnku |
1 lžíce |
1 lžíce |
TOFU krém | |
400 g |
400 g |
šťávu 1,5 kusů |
1,5 kusů |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
0,3 hrnku |
0,3 hrnku |
Poleva | |
150 g |
150 g |
100 ml |
100 ml |
Postup přípravy
-
Smícháme mouku, cukr, sůl, kypřicí prášek a kakao. Přilijeme rostlinné mléko, olej a jablečný ocet. Vše důkladně promícháme a vlijeme do olejem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Pečeme 30 minut při 180 °C. Po upečení necháme vychladnout.
-
Krém: Tofu rozdrobíme do mixéru, přidáme citronovou šťávu a cukr. Podle potřeby postupně přidáváme rostlinné mléko a mixujeme dohladka. Krém by ale neměl být příliš tekutý, jinak neztuhne, proto použijeme pouze nezbytné množství tekutin k dosažení hladké konzistence. V případě potřeby dochutíme. Hotový tofu krém rovnoměrně naneseme na vychladlou buchtu.
-
Čokoládu rozehříváme na páře nebo ve vodní lázni. K čokoládě přidáme rostlinné mléko a za stálého míchání ji úplně roztavíme. Roztavenou čokoládu necháme krátce vychladnout a natřeme ji na buchtu s tofu krémem.
Hotové čokoládové řezy s tofu krémem uchováváme v lednici.
Makronutrienty
69%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 117 kJ | 1 100 kJ |
Kalorická hodnota | 267 kcal | 263 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
36,9 g
22,9 g |
36,4 g
22,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,69 SVJ | 3,64 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12 g
6,67 g |
11,8 g
6,57 g |
Bílkoviny | 4,52 g | 4,46 g |
Sůl | 0,223 g | 0,22 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů