- 50m
- 14 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Tvarohová směs | |
---|---|
používám Jaroměřický tvaroh na pečení 500 g |
500 g |
24% 200 g |
200 g |
3 kusy |
3 kusy |
nastrouhaná kůra z jednoho citrónu 1 lžíce |
1 lžíce |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) používám vanilkový erythritol, množství dejte dle vaší chuti 50 g |
50 g |
mouka mandlová z mandlových jader zhruba dvě polévkové lžíce 25 g |
25 g |
Navrch | |
množství je orientační 150 g |
150 g |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny kromě ostružin důkladně promícháme a směs nalijeme do připravených zapékacích nádob. Ozdobíme ostružinami.
Já jsem použila dvě keramické zapékací misky 15 x 15 cm (ty jsem vymazala máslem) a šest silikonových košíčků na muffiny (ty se vymazávat nemusí).
Plech s nádobkami vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a upečeme.
Makronutrienty
37%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 586 kJ | 460 kJ |
Kalorická hodnota | 140 kcal | 110 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,4 g
2,73 g |
8,17 g
2,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,04 SVJ | 0,817 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,2 g
3,11 g |
5,64 g
2,44 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 8,34 g |
Sůl | 0,119 g | 0,093 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů