Koláč s tvarohem a jablky

Romča

Koláč s tvarohem a jablky

Výborný zdravý dezert s padanými jablky.

Postup přípravy

  1. Do mísy vysypeme čočkovou mouku , vlákninu, mandlovou mouku, sůl, xylitol a citronovou kůru a kypřící prášek.

    V mléce rozšleháme vejce s rozpuštěným máslem a vlijeme do mísy k suchým surovinám.

    Formu vymažeme máslem. Těsto dáme do formy a rozložíme ve stejnosměrné vrstvě a těsto vymačkáme tak, aby vznikla okraj. Těsto po celé ploše propícháme vidličkou.

  2. Tvaroh vyjmeme z alobalu do šlehací nádoby, vlijeme šlehačku, osladíme xylitolem podle chuti. Ušleháme ručním šlehačem a tvaroh rozetřeme na těsto.

    Nastrouhaná jablka vymačkáme a rozložíme na tvaroh. Posypeme skořicí, xylitolem a sekání ořechy.

  3. Koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35 - 40 minut.

    Vychladlý koláč můžeme posypat moučkového xylitolem, ale není to nutné.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte