Báječný šťavnatý lowcarb dezert, plný jablíček a bílkovin.
Děkujeme za recept Robertovi Bertu Fraitovi :)
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Korpus | |
|---|---|
|
(oloupaná, bez jadřinců, upečená do měkka) 3 kusy |
3 kusy |
|
500 g |
500 g |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
60 g |
60 g |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
5 lžic |
5 lžic |
|
8 lžiček |
8 lžiček |
|
50 g |
50 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
| Krém | |
|
250 g |
250 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Upečená jablka nechat vychladnout, oloupat, zbavit jadřince a rozmačkat.
Přidat tvaroh, vejce, chia semínka, prášek do pečiva, erythrol a jablečnou vlákninu.
Směs promíchat do hladkého těsta a nechat 10–15 minut odstát, aby chia nabobtnala.
-
Nalít do formy vyložené pečicím papírem.
Péct při 180 °C asi 50 minut dozlatova.
Po vychladnutí ozdobit tvarohem, čerstvými borůvkami a mandlovými lupínky.
Makronutrienty
37%
30%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 592 kJ | 1 278 kJ |
| Kalorická hodnota | 142 kcal | 305 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
9,55 g
2,24 g |
20,6 g
4,83 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,955 SVJ | 2,06 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,71 g
3,19 g |
18,8 g
6,89 g |
| Bílkoviny | 7,85 g | 16,9 g |
| Sůl | 0,133 g | 0,287 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













