
Jednoduchá rychlá roláda pro každého :)
- 15m
- 15 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
7 kusů |
7 kusů |
40 g |
40 g |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
Náplň | |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 40 g |
40 g |
1 lžička |
1 lžička |
Volitelně | |
40 g |
40 g |
Postup přípravy
-
Bílky vyšleháme do husté pěny, následně postupně zašleháme žloutky. Po vyšlehání přidáme mleté ořechy, skořici, lehce promícháme a rozetřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 190°, cca 10min. do růžova.
-
Po upečení roládu i s pečícím papírem zlehka stočíme. Až vychladne, sloupneme opatrně pečící papír. Smetanu i tvaroh ušleháme odděleně, do tvarohu přidáme vanilkový extrat a sladidlo, případně dosladíme dle chuti. Šlehačku lehce vmícháme do tvarohu, náplň rozetřeme rovnoměrně na plát. Poté roládu stočíme a dáme vychladit do ledničky. Povrch rolády lzelehce potřít náplní a posypat sekanými vlašskými ořechy.
Makronutrienty
21%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 916 kJ | 616 kJ |
Kalorická hodnota | 219 kcal | 147 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,18 g
2,04 g |
4,83 g
1,37 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,718 SVJ | 0,483 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,8 g
7,4 g |
12 g
4,98 g |
Bílkoviny | 9,14 g | 6,15 g |
Sůl | 0,178 g | 0,12 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů