- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
150 g |
150 g |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžíce |
3 lžíce |
6 lžic |
6 lžic |
6 lžic |
6 lžic |
1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
700 g |
700 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
puding s příchutí vanilky, prášek 2 kusy |
2 kusy |
Krém | |
200 g |
200 g |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, postupně přišleháme olej a vlažnou vodu. Přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který zlehka ručně přimícháme do těsta. Dáme upéct do trouby při 180 °C na klasický velký plech vyložený pečícím papírem.
-
Višně scedíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme zpět do šťávy z kompotu a dolijeme do celkového objemu 700 ml vodou. Trochu šťávy z tohoto množství odebereme a rozmícháme v ní oba pudinkové prášky. Višně uvedeme k varu a přimícháme šťávu s rozmíchaným pudinkem. 2 minuty provaříme. Dosladíme podle chuti cukrem a hned nalijeme na upečený korpus. Necháme vychladnout.
-
Mascarpone, šlehačku a tvaroh společně ušleháme a natřeme na višňový pudink. Dáme vychladit do lednice alespoň na hodinu.
Makronutrienty
56%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 079 kJ | 1 334 kJ |
Kalorická hodnota | 258 kcal | 319 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,2 g
12,5 g |
32,4 g
15,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,62 SVJ | 3,24 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,8 g
5,58 g |
19,5 g
6,91 g |
Bílkoviny | 4,79 g | 5,92 g |
Sůl | 0,353 g | 0,437 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů