Piškótové magdalénky sa výborne hodia k čaju alebo ku káve, no najradšej ich aj tak majú hlavne deti.
- 30m
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
200 g |
200 g |
2 g |
2 g |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka 50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
80 g |
80 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vajíčka vyšľaháme s cukrom, soľou a kôrou citróna a pridáme vnútro vanilkového lusku a smotanu.
-
Do cesta preosejeme múku s práškom do pečiva a zamiešame.
Nakoniec vmiešame mäkké maslo a vymiešame hladké cesto.
-
Formičky vymažeme maslom, vysypeme múkou a naplníme cestom.
Pečieme v predohriatej rúre na 170°C cca 7 - 10 minút až kým okraje nezačnú zlatieť.
Po vychladnutí ich vyberieme z formy a môžeme pocukriť práškovým cukrom.
Makronutrienty
78%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 651 kJ | 299 kJ |
Kalorická hodnota | 395 kcal | 71,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
65,1 g
37,8 g |
11,8 g
6,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 6,51 SVJ | 1,18 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,6 g
8,48 g |
2,47 g
1,54 g |
Bílkoviny | 5,13 g | 0,929 g |
Sůl | 0,372 g | 0,067 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů