Piškótové magdalénky s citrónom

Zemislava

Piškótové magdalénky sa výborne hodia k čaju alebo ku káve, no najradšej ich aj tak majú hlavne deti.

Piškótové magdalénky s citrónom

Suroviny pro 30 osob

Čeho Kolik
hladká mouka špaldová 200 g
kypřící prášek do perníku 1 lžička
sůl 1 špetka
cukr krystal 200 g
vejce slepičí střední, m 2 g
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka 50 g
vanilka lusk 1 kus
máslo 80 g
citronová kůra sušená mletá 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, soľou a kôrou citróna a pridáme vnútro vanilkového lusku a smotanu.

  2. Do cesta preosejeme múku s práškom do pečiva a zamiešame. Nakoniec vmiešame mäkké maslo a vymiešame hladké cesto.

  3. Formičky vymažeme maslom, vysypeme múkou a naplníme cestom. Pečieme v predohriatej rúre na 170°C cca 7 - 10 minút až kým okraje nezačnú zlatieť. Po vychladnutí ich vyberieme z formy a môžeme pocukriť práškovým cukrom.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů