Piškótové magdalénky s citrónom
Piškótové magdalénky sa výborne hodia k čaju alebo ku káve, no najradšej ich aj tak majú hlavne deti.
- 30m
- 30 porcí
- středně obtížné
- Cukroví
- Evropská
- Historické
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Párty pro děti
- Pečení
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 30 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka špaldová | 200 g |
kypřící prášek do perníku | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
cukr krystal | 200 g |
vejce slepičí střední, m | 2 g |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka | 50 g |
vanilka lusk | 1 kus |
máslo | 80 g |
citronová kůra sušená mletá | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vajíčka vyšľaháme s cukrom, soľou a kôrou citróna a pridáme vnútro vanilkového lusku a smotanu.
-
Do cesta preosejeme múku s práškom do pečiva a zamiešame. Nakoniec vmiešame mäkké maslo a vymiešame hladké cesto.
-
Formičky vymažeme maslom, vysypeme múkou a naplníme cestom. Pečieme v predohriatej rúre na 170°C cca 7 - 10 minút až kým okraje nezačnú zlatieť. Po vychladnutí ich vyberieme z formy a môžeme pocukriť práškovým cukrom.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů