Aneb zdravá verze oblíbeného tiramisu.
Děkujeme Dagmar Skalické za recept :)
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Spodní vrstva | |
|---|---|
|
1 hrnek |
1 hrnek |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
0,7 hrnku |
0,7 hrnku |
|
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
| Vrchní vrstva | |
|
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 250 g |
250 g |
|
250 g |
250 g |
|
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Na spodní vrstvu jsem smichala cca 1 hrníček jemných ovesných vloček s 2 rozmackanymi banány, cca 3/4 hrníčku vychladlé kávy, 2lžíce kakaa. Vrchní vrstva - 250g mascarpone jsem vyslehala se stejným množstvím řeckého jogurtu 5% a navrstvila na vlockovou hmotu. Navrch jsem hojně posypala kakaem a dala do lednice ztuhnout. Já nesladila, ale je možné přidat dle chuti do obou vrstev sladidlo, např. cekankovy sirup.
Makronutrienty
46%
16%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 764 kJ | 3 833 kJ |
| Kalorická hodnota | 182 kcal | 916 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
14,9 g
4,08 g |
74,6 g
20,5 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,49 SVJ | 7,46 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,4 g
7,89 g |
62 g
39,6 g |
| Bílkoviny | 5,36 g | 26,9 g |
| Sůl | 0,044 g | 0,222 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














