
Lehký a svěží dortík, který je jako stvořený pro horké letní dny.
- 40m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
40 g |
40 g |
120 g |
120 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
Krém | |
250 g |
250 g |
250 ml |
250 ml |
Postup přípravy
-
Celá vejce ušleháme dohromady se solí a erythritolem. Potom opatrně přimícháme smíchanou mandlovou mouku s práškem do pečiva. Přelijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme 25 minut na 180 °C.
-
Na krém vyšleháme smetanu a smícháme s mascarpone.
Piškot po vychladnutí vyndáme z formy a sloupneme pečící papír.
Krém rovnoměrně rozetřeme na korpus. Poklademe čerstvým ovocem a ozdobíme lístky máty.
Z ovoce tam mám: maliny, třešně, srstky, červený rybíz a trochu meruněk.
Dort necháme v ledničce zaležet přes noc.
Makronutrienty
13%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 307 kJ | 1 159 kJ |
Kalorická hodnota | 312 kcal | 277 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,84 g
2,07 g |
5,18 g
1,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,584 SVJ | 0,518 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30 g
14,8 g |
26,6 g
13,1 g |
Bílkoviny | 7,71 g | 6,84 g |
Sůl | 0,452 g | 0,401 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů