„Oopsie“ koláč s bobulemi a čokoládou (paleo, nízkosacharidové)

Marie Hloušková, RUTINA.cz

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

„Oopsie“ koláč s bobulemi a čokoládou (paleo, nízkosacharidové)

Včera večer jsme s Maruškou upekly super koláč (low carb, keto).Malá Maruška mi pomáhala mixovat a zdobit. Dnes ráno pochvalovala (nejen ona).

Postup přípravy

  1. Troubu jsem zapnula na 150°C.

    Bílky jsem oddělila od žloutků a z bílků jsem našlehala tuhý sníh. Žloutky jsem rozmixovala s lučinou a ostatními ingrediencemi na korpus. Následně jsem promíchala sníh se žloutkovou směsí dohromady.

  2. Do kulaté formy s prstencovým snímatelným bokem jsem na dno vložila pečící papír, nasadila bok a papír zvenku odstřihla. Máslem jsem vytřela vnitřní stranu nasazeného boku i pečící papír a do formy nalila směs.

    Do kulaté formy s prstencovým snímatelným bokem jsem na dno vložila pečící papír, nasadila bok a papír zvenku odstřihla. Máslem jsem vytřela vnitřní stranu nasazeného boku i pečící papír a do formy nalila směs.
  3. Peču 25 minut.

    Následně rozpustím hořkou čokoládu a pomažu s ní teplý korpus. Dám do chladu ztuhnout.

    Na ztuhlou, vychladlou čokoládu namažu zakysanou smetanu a dozdobím bobulemi, které dodají koláči sladkou chuť.

    Peču 25 minut.

Následně rozpustím hořkou čokoládu a pomažu s ní teplý korpus. Dám do chladu ztuhnout.

Na ztuhlou, vychladlou čokoládu namažu zakysanou smetanu a dozdobím bobulemi, které dodají koláči sladkou chuť.
  4. Nechám přes noc v lednici. Sundám snímatelný bok a nakrájím kráječem na pizzu na trojhránky.

    Nechám přes noc v lednici. Sundám snímatelný bok a nakrájím kráječem na pizzu na trojhránky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte