Chuťově je boží
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
6 kusů |
6 kusů |
|
5 lžic |
5 lžic |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,75 kusu |
0,75 kusu |
|
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
|
120 g |
120 g |
|
0,3 hrnku |
0,3 hrnku |
|
130 g |
130 g |
|
130 g |
130 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Oddělila jsem si bílky od žloutků. Žloutky jsem vyšlehala s cukrem a vanilkovým do pěny. Poté jsem si vyšlehala bílky. Do směsky žloutků jsem přidala olej, mléko, likér a mouky smíchané s práškem do pečiva. Směs smíchat a zlehka přidat sníh z bílků. Trochu dát stranou a obarvit kakaem. Formu jsem vymazala máslem a vysypala hrubou moukou. Péct na 180st. + - hodinu podle trouby a barvy.
Makronutrienty
61%
12%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 345 kJ | 673 kJ |
| Kalorická hodnota | 321 kcal | 161 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
33,8 g
13,8 g |
16,9 g
6,92 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,38 SVJ | 1,69 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,1 g
2,07 g |
7,54 g
1,03 g |
| Bílkoviny | 6,94 g | 3,47 g |
| Sůl | 0,658 g | 0,329 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














