Klasický velikonoční mazanec je pro vás už nuda? Co si takhle připravit tzv.minimazanečky. Lahodné mazance podle receptu našich babiček nesmí chybět v žádné domácnosti.
- 2h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 ml |
250 ml |
70 g |
70 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
550 g |
550 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Ze surovin vypracujeme vláčné těsto a necháme vykynout.
Rozdělíme na 8 dílů, vložíme do formiček a potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi. Necháme ještě dokynout cca 20 minut.
-
Pečeme dozlatova.
Makronutrienty
77%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 287 kJ | 1 676 kJ |
Kalorická hodnota | 308 kcal | 401 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
52,6 g
10,5 g |
68,5 g
13,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,26 SVJ | 6,85 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,25 g
1,96 g |
9,44 g
2,55 g |
Bílkoviny | 8,3 g | 10,8 g |
Sůl | 0,162 g | 0,211 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů