Klasický velikonoční mazanec je pro vás už nuda? Co si takhle připravit tzv.minimazanečky. Lahodné mazance podle receptu našich babiček nesmí chybět v žádné domácnosti.
- 2h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
250 ml |
250 ml |
|
70 g |
70 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
4 lžíce |
4 lžíce |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
550 g |
550 g |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Ze surovin vypracujeme vláčné těsto a necháme vykynout.
Rozdělíme na 8 dílů, vložíme do formiček a potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi. Necháme ještě dokynout cca 20 minut.
-
Pečeme dozlatova.
Makronutrienty
78%
11%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 228 kJ | 1 607 kJ |
| Kalorická hodnota | 294 kcal | 384 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
50,8 g
10,2 g |
66,4 g
13,3 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,08 SVJ | 6,64 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,87 g
1,95 g |
8,99 g
2,55 g |
| Bílkoviny | 7,47 g | 9,78 g |
| Sůl | 0,161 g | 0,211 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














