- 1h
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
200 g |
200 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Čočku namočíme nejlépe přes noc. Vodu slijeme a čočku dáme mixovací nádoby. Přidáme sůl a vejce a tyčovým mixérem rozmixujeme. Dále přidáme semínka, kypřící prášek, pepř, nakrájenou mozarellu, olej, špenátové lístky a promícháme. Přendáme do silikovové chlebíčkové formy, těsto uhladíme a posypeme semínky.
-
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 45 - 50 minut. Vyzkoušíme špejlí zda se těsto nelepí.
Hotový chlebíček necháme vychladnout ve formě na mřížce, vychladlý vyklopíme. (Silikonovou formu nemusíme vymazávat. )
Makronutrienty
46%
29%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 345 kJ | 7 114 kJ |
| Kalorická hodnota | 321 kcal | 1 700 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
29,1 g
1,86 g |
154 g
9,85 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,91 SVJ | 15,4 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,6 g
4,43 g |
82,7 g
23,4 g |
| Bílkoviny | 18,7 g | 98,8 g |
| Sůl | 1,59 g | 8,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














