Chuťově nezklamal, ale na můj klasický "mřížák" prostě nemá. Možná příště zkusím zaimprovizovat a trošku "omedovat" ten svůj osvědčený recept...
- 30m
- 24 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
1 g |
1 g |
1 lžička |
1 lžička |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
Navrch | |
320 g |
320 g |
Postup přípravy
-
Vypracované těsto rozdělíme na třetiny. Dvě třetiny vyválíme na velikost velkého plechu (mám 42x32cm), plech vymažeme máslem a na dno uložíme vyválený plát. Několikrát ho propícháme vidličkou, potřeme povidly a navrch vytvoříme ze zbytku těsta mřížkování.
-
Pečeme asi 20 minut na 170 stupňů. Hotový koláč necháme do druhého dne rozležet, aby zkřehnul.
Na ozdobu můžete do ještě teplého koláče zapíchat plátky mandlí.
Makronutrienty
82%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 409 kJ | 752 kJ |
Kalorická hodnota | 337 kcal | 180 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
62,1 g
22,8 g |
33,2 g
12,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 6,21 SVJ | 3,32 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,73 g
4,33 g |
4,13 g
2,31 g |
Bílkoviny | 5,92 g | 3,16 g |
Sůl | 0,088 g | 0,047 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů