Tak jsem musela zas vyzkoušet něco nového a z čeho jsem měla docela strach :D A kdo ještě nezkoušel, určitě doporučuju, řadím mezi naše oblíbené dezerty, je to lahoda <3
- 2h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
300 g |
300 g |
120 g |
120 g |
Krém | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 750 g |
750 g |
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Přeliv | |
250 g |
250 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Sušenky nadrtíme na jemno, smícháme s rozpuštěným máslem, vytvoříme hmotu a dáme na dno dortové formy i trošku do výšky stěn formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180st. 10 minut.
-
Rozmixujeme si si vejce s cukry a citrónovou šťávou, mixujeme pouze chvilku, do této směsky lehce zamixujeme mascarpone, opravdu jen lehce, aby se nám nesrazilo a zakysanou smetanu. Tuto směs nalejeme na upečený korpus ze sušenek a zarovnáne.
-
Do trouby vyhřáté na 180st. dáme na dno plech s vodou a připravený cheesecake a pečeme cca 3/4 hodiny. Troubu neotvírat, krém by se mohl propadnout. Po 3/4 hodině zkontrolujeme, pokud je ke stěnám krém tuhý a uprostřed se klepe jako pudink, tak je to správně. Nepřepéct, vršek by byl popraskaný. Troubu vypneme, pootevřeme a cheesecake v ní necháme vychladnout. Po vychladnutí dáme chladit do troubu min. na 3 hodiny.
-
Suroviny na přeliv krátce svařit.
Makronutrienty
40%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 450 kJ | 2 425 kJ |
Kalorická hodnota | 347 kcal | 580 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,1 g
13,6 g |
35,4 g
22,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,11 SVJ | 3,54 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
27,7 g
16 g |
46,3 g
26,8 g |
Bílkoviny | 4,34 g | 7,26 g |
Sůl | 0,206 g | 0,345 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů