Bezlepková kakaová roláda

isindy

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Bezlepková kakaová roláda

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, až hmota téměř zbělá a znásobí svůj objem. Do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto kakao. Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků.

  2. Směs nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200°C 8 minut.

  3. Po vytažení na piškot položíme suchou čistou utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Tudíž pod roládou je teď utěrka a nahoře papír. Počkáme tak 5-10 minut a papír odlepíme. Srolujeme i s utěrkou a necháme vychladit.

  4. Až roláda vychladne, plníme a opět srolujeme. Zdobíme ovocem dle chuti. Necháme v lednici 1-2 hod. ztuhnout.

  5. Rozřízla jsem po délce plechu napůl a udělala rolády dvě, celá srolovaná placka by byla dost silná, takto má v průměru cca 7cm - borůvky obří kanadské to zkreslují :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte