- 4h:15m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
6 kusů |
6 kusů |
70 g |
70 g |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
Náplň | |
---|---|
400 g |
400 g |
Postup přípravy
-
Žloutky vyšleháme s cukrem, až hmota téměř zbělá a znásobí svůj objem. Do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto kakao. Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků.
-
Směs nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200°C 8 minut.
-
Po vytažení na piškot položíme suchou čistou utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Tudíž pod roládou je teď utěrka a nahoře papír. Počkáme tak 5-10 minut a papír odlepíme. Srolujeme i s utěrkou a necháme vychladit.
-
Až roláda vychladne, plníme a opět srolujeme. Zdobíme ovocem dle chuti. Necháme v lednici 1-2 hod. ztuhnout.
-
Rozřízla jsem po délce plechu napůl a udělala rolády dvě, celá srolovaná placka by byla dost silná, takto má v průměru cca 7cm - borůvky obří kanadské to zkreslují :)
Makronutrienty
30%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 023 kJ | 449 kJ |
Kalorická hodnota | 245 kcal | 107 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,8 g
9,22 g |
5,19 g
4,05 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,18 SVJ | 0,519 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20 g
10,8 g |
8,77 g
4,73 g |
Bílkoviny | 7,06 g | 3,1 g |
Sůl | 0,197 g | 0,086 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů