Skvělý moučník ke kávě...
- 30m
- 14 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
170 g |
170 g |
70 g |
70 g |
mleté 70 g |
70 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Náplň | |
smetana ke šlehání, šlehačka paříž 1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
bez vaření Dr. Oetker 0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Bílky šlehat do velmi husté pěny, po částech přišlehat cukr a nakonec už jen vařečkou lehce vmíchat mouku s ořechy. Natřít na velký plech, vyložený pečícím papírem, který raději ještě potřeme máslem, těsto hustě posypat moučkovým cukrem a péct 12-15 minut na 180 stupňů.
-
Poté stáhnout i s papírem na kuchyňskou linku a ještě teplé zavinout a nechat takto vychladnout. Pak rozmotat, natřít náplní a opět srolovat, zároveň při stáčení odstraňovat pečící papír. Nechat zatuhnout v lednici.
-
V misce vyšleháme tvaroh s pudinkovým práškem. V druhé nádobě vyšleháme pařížskou šlehačku a poté obě směsi smícháme dohromady.
Makronutrienty
55%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 085 kJ | 811 kJ |
Kalorická hodnota | 259 kcal | 194 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
27 g
19,9 g |
20,2 g
14,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,7 SVJ | 2,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,3 g
6,47 g |
9,91 g
4,84 g |
Bílkoviny | 8,41 g | 6,29 g |
Sůl | 0,145 g | 0,108 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů