- 40m
- 14 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Na sushi | |
|---|---|
|
100 g |
100 g |
|
2 g |
2 g |
| Na nálev: | |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička 10 g |
10 g |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Quinu propláchneme, scedíme a přilijeme dvakrát tolik vody, než je množství quinoy. Přivedeme k varu. Vaříme zakryté pokličkou na velmi mírném plameni přibližně 10 minut. Quinoa absorbuje veškerou vodu. Mezitím si umícháme lák z rýžového octa, sirupu z čekanky a soli a následně jej vmícháme do teplé quinoy.
Až quinoa vychladne, můžeme začít připravovat rolky. Quinou si můžeme připravit den dopředu - ušetříme spoustu času a čekání.
Na sushi podložku položíme matnou stranou nahoru plátek mořské řasy. Na něj rovnoměrně rozetřeme polovinu připravené quinoy, přičemž na horním konci listu necháme asi 2 cm prázdného prostoru. Za ten se později rolka slepí. Na spodní část quinoy rozmístíme ingredience, které chceme v sushi mít. Fantazii se meze nekladou. Hotové rolky krájíme ostrým nožem. Z jedné rolky vyjde sedm kousků.
Makronutrienty
75%
18%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 291 kJ | 117 kJ |
| Kalorická hodnota | 309 kcal | 28 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
51,1 g
0,752 g |
4,64 g
0,068 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,11 SVJ | 0,464 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,83 g
0,578 g |
0,438 g
0,052 g |
| Bílkoviny | 12 g | 1,09 g |
| Sůl | 2,51 g | 0,228 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














