
Raffaello patří mezi oblíbené bonboniery, ale díky kokosu evokuje sníh a skvěle se tak hodí jako cukroví. Připravit si ho lze snadno i ve veganské verzi.
- 20m
- 40 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
200 hmota + 200 na obalení 400 g |
400 g |
250 ml |
250 ml |
(např. Topnatur) - 250 g 1 hrnek |
1 hrnek |
250 g |
250 g |
40 kusů |
40 kusů |
100 ml |
100 ml |
Postup přípravy
-
Rostlinný tuk rozpustíme a necháme trochu vychladit. Smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, sušeným mlékem, 200g kokosu a zhruba 100 ml vody. Vypracujeme hladkou hmotu, z níž vytvarujeme kuličky, do kterých vložíme mandle. Je-li hmota příliš tekutá, přisypeme kokos nebo dáme do chladu. Nakonec je obalíme v kokosu a necháme v chladu.
Makronutrienty
50%
3%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 980 kJ | 721 kJ |
Kalorická hodnota | 473 kcal | 172 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
39,1 g
25 g |
14,3 g
9,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,91 SVJ | 1,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
35,8 g
26,9 g |
13,1 g
9,82 g |
Bílkoviny | 2,59 g | 0,943 g |
Sůl | 0,089 g | 0,032 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů