Polévka z pečené zeleniny (s bílkovinami)

Adéla Kábelová

Polévka z pečené zeleniny (s bílkovinami)

Jednoduchý recept na zpracování zbytkové zeleniny. Jako zdroj bílkovin jsem použila cottage sýr, který má neutrální chuť a polévce dodá krémovost.

Postup přípravy

  1. Všechnu zeleninu nakrájíme na větší kusy a vložíme do pekáče spolu se stroužky česneku, které necháme ve slupce. Přidáme olivový olej, koření aglio e peperoncini, případně čerstvé bylinky jako tymián, oregano nebo bazalku, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Zeleninu pečeme v troubě přibližně 40 až 50 minut při 200 stupních.

    Upečenou zeleninu poté přendáme do větší nádoby, česnek vymáčkneme ze slupky k zelenině, přidáme cottage a trochu vody podle toho, jak hustou polévku chceme. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

    Do polévky jsem ještě přidala krutony z kváskového chleba, které jsem předtím pokapala olivovým olejem, posypala kořením aglio e peperoncini a krátce upekla v horkovzdušné fritéze. Na závěr jsem polévku posypala strouhaným parmazánem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte