- 1h
- 40 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
180 g |
180 g |
6 kusů |
6 kusů |
150 g |
150 g |
0,5 sáčku |
0,5 sáčku |
6 lžic |
6 lžic |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
Na náplň: | |
---|---|
šlehačka, rostlinná alternativa 500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
250 ml |
250 ml |
200 ml |
200 ml |
70 g |
70 g |
Postup přípravy
-
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, pak mouku a prášek do pečiva.
Natřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Z vychladlého piškotu vykrojíme formičkou semifreda a pokapeme uvařenou kávou s rumem. Vykrojené kousky potřeme marmeládou. Do formiček na semifreda vložíme fólii nebo proužek pečícího papíru, a pak vložíme vykrojené těsto. Zbytek formičky vyplníme šlehačkovou náplní.
-
Šlehačku ušleháme do tuha a přidáme podle návodu ZEESAN. Naplníme formičky a urovnáme do roviny. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 1 hodinu. Pak vyjmeme semifreda z formiček a ozdobíme podle chuti.
Makronutrienty
48%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 096 kJ | 555 kJ |
Kalorická hodnota | 262 kcal | 133 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,4 g
13,1 g |
10,3 g
6,64 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,04 SVJ | 1,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,5 g
7,19 g |
9,39 g
3,64 g |
Bílkoviny | 3,32 g | 1,68 g |
Sůl | 0,272 g | 0,138 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů