- 2h
- 40 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 000 g |
1 000 g |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
4 kusy |
4 kusy |
60 g |
60 g |
500 ml |
500 ml |
10 g |
10 g |
1 ml |
1 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Necháme vzejít kvásek z droždí, trochy mléka a špetky cukru. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme vláčné těsto. Necháme ho v teple vykynout asi hodinu.
Nastrouhanou řepu smícháme s mletým mákem a přidáme cukr.
-
Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící stejné kousky, které naplníme připravenou náplní . Důkladně zabalíme a pokládáme na plech vytřený trochou oleje. Každý řepánek potřeme olejem z boku i vrchu.
Před pečením necháme ještě asi 20 minut dokynout.
-
Pečeme při teplotě 180 °C do růžova. Můžeme pocukrovat moučkovým cukrem s vanilkou.
Makronutrienty
69%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 191 kJ | 673 kJ |
Kalorická hodnota | 285 kcal | 161 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
40,5 g
10,5 g |
22,9 g
5,94 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,05 SVJ | 2,29 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,8 g
4,59 g |
6,1 g
2,59 g |
Bílkoviny | 7,74 g | 4,37 g |
Sůl | 0,404 g | 0,228 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů