- 2h
- 40 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
1 000 g |
1 000 g |
|
200 g |
200 g |
|
200 g |
200 g |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
60 g |
60 g |
|
500 ml |
500 ml |
|
10 g |
10 g |
|
1 ml |
1 ml |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Náplň | |
|
500 g |
500 g |
|
200 g |
200 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Necháme vzejít kvásek z droždí, trochy mléka a špetky cukru. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme vláčné těsto. Necháme ho v teple vykynout asi hodinu.
Nastrouhanou řepu smícháme s mletým mákem a přidáme cukr.
-
Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící stejné kousky, které naplníme připravenou náplní . Důkladně zabalíme a pokládáme na plech vytřený trochou oleje. Každý řepánek potřeme olejem z boku i vrchu.
Před pečením necháme ještě asi 20 minut dokynout.
-
Pečeme při teplotě 180 °C do růžova. Můžeme pocukrovat moučkovým cukrem s vanilkou.
Makronutrienty
69%
12%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 148 kJ | 798 kJ |
| Kalorická hodnota | 274 kcal | 191 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
39,4 g
10,4 g |
27,4 g
7,22 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,94 SVJ | 2,74 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,5 g
4,56 g |
7,27 g
3,17 g |
| Bílkoviny | 7,1 g | 4,93 g |
| Sůl | 0,401 g | 0,279 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














