Řepánky

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Řepánky

Postup přípravy

  1. Necháme vzejít kvásek z droždí, trochy mléka a špetky cukru. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme vláčné těsto. Necháme ho v teple vykynout asi hodinu.

    Nastrouhanou řepu smícháme s mletým mákem a přidáme cukr.

  2. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící stejné kousky, které naplníme připravenou náplní . Důkladně zabalíme a pokládáme na plech vytřený trochou oleje. Každý řepánek potřeme olejem z boku i vrchu.

    Před pečením necháme ještě asi 20 minut dokynout.

  3. Pečeme při teplotě 180 °C do růžova. Můžeme pocukrovat moučkovým cukrem s vanilkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte