Nepečený cheesecake je osvěžující, lehoučký a chuťově vyvážený dezert. Zkuste si ho vykouzlit i vy sami a přesvědčte se o jeho lahodné chuti. Cheesecake je ideálním společníkem k odpolední kávě.
- 2h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
70 g |
70 g |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Na polevu | |
300 g |
300 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
1 balík Bebe sušienok podrvíme a pridáme 70g roztopeného masla. Vypracujeme hmotu, ktorú natlačíme na dno veľkej okrúhlej tortovej formy.
-
Plátkovú želatínu necháme napučať v troche vody.
-
Medzitým si dáme do misy 250g jemného tvarohu, 1 biely hustý grécky jogurt, 2 kopcovité lyžice kyslej smotany, 3PL pomletého trstinového cukru a 1PL vanilkového cukru. Želatínu za stáleho miešania zohrejeme, nevaríme! Necháme chvíľočku vychladnúť a pridáme do nej 2PL tvarohovej zmesi, zamiešame a následne celú vlejeme do misky k tvarohu a poriadne premiešame. Vylejeme na keksíkový korpus a vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
-
300g mrazených malín rozvaríme s cukrom (množstvo podľa chuti) a prepasírujeme cez sitko. 1 balíček práškovej želatíny rozmiešame v troche vody a pridáme k rozvareným a prepasírovaným malinám. Za stáleho miešania ju uvaríme, chvíľu necháme schladnúť (nie však dlho, aby sa nevytvorili hrudky) a po lyžiciach lievame na stuhnutý tvaroh. Znova dáme do chladničky, najlepšie na celú noc a podávame ozdobené čerstvými malinami.
Makronutrienty
58%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 899 kJ | 1 036 kJ |
Kalorická hodnota | 215 kcal | 247 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,4 g
13,4 g |
27 g
15,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,34 SVJ | 2,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11 g
5,63 g |
12,7 g
6,49 g |
Bílkoviny | 5,83 g | 6,72 g |
Sůl | 0,065 g | 0,075 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů