Proteinová low carb “krupicová” kaše s kakaem

Kateřina Gallinová

Proteinová low carb “krupicová” kaše s kakaem

Když může kaše z bílků chutnat jako instantní ryžová kaše, proč je nezkusit upravit na krupičnou? Pravda, výsledek je už je trochu tučnejší, ale pořád je to pěkně sytivý recept nacpaný bílkovinami a sacharidů je v něm pomálu. A kaloricky nakonec taky žádná hrůza.

Postup přípravy

  1. V kastrólku smíchejte bílky, kešu “mléko”, práškovou želatinu, mandlovou mouku, vanilku a sladidlo a za stáleho míchání uveďte do varu. Směs se začne srážet a houstnout, za stálěho míchání povařte 5 minut. Vypněte plotýnku a po chvíli vmíchejte zakysanou smetanu.

  2. Hotovou kaši přesuňte do hlubokého talíře. Poklaďte tenkými plátky másla, posypejte kakaem a podávejte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte