Krtkův dort na plech

Oli

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Krtkův dort na plech

Mnohem praktičtější a míň sladká varianta Krtkova dortu, lépe se krájí i jí:)).

Velký plech 40x30 cm.

Postup přípravy

  1. Na korpus si připravíme velký plech, vymažeme a vysypeme.

    Všechny suroviny společně vyšleháme, dáme na plech péct asi 20 minut/200°C.

  2. Mezi tím si uvaříme v mléce pudinkový prášek, překryjeme fólií a necháme vychladnout.

    Potom společně vyšleháme tvaroh, vystydlý pudink, zakysané smetany.

    Zvlášt šlehačku s vanilcukrem. Obě hmoty spojíme, dle chuti přisladíme.

    Nastrouháme hořkou čokoládu a vmícháme do krému.

  3. Vystydlý korpus si obřízneme asi 1 cm od kraje, vzniklý prostředek vydlabeme v tenké vrstvě. Rozdrobíme do misky, poslouží jako vršek dortu.

  4. Na vydlabaný korpus dáme trochu krému, poklademe rozpůlenými banány a dáme zbytek krému.

    Navrch posypeme drobky, dáme přes noc do lednice vychladit.

  5. Je moc dobrý, praktický a vůbec...zkuste!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte