Měla jsem kelímek mascarpone a potřebovala jsem se ho nějak sympaticky zbavit. :) Tak jsem hledala něco lehkého a rychlého. V alberťáckém magazínu měli recept na domácí míša řezy. Použila jsem recept na korpus, krém už jsem si udělala po svém. Výborný dezert, hotový za 30 minut. :)
- 30m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
5 kusů |
5 kusů |
100 g |
100 g |
kakaový prášek, holandské kakao 40 g |
40 g |
Krém | |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 1 kus |
1 kus |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Rozehřejte troubu na 190 °C a plech vyložte pečicím papírem. Žloutky vyšlehejte s cukrem na světlý krém. Bílky v jiné misce vyšlehejte na pevný sníh. Do žloutkové směsi vmíchejte kakao a opatrně zapracujte polovinu vyšlehaných bílků, pak zbylou polovinu. Těsto rozetřete na připravený plech a pečte asi 8 minut. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout.
-
Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Přidejte mascarpone, mléko a vyšlehejte do nadýchaného krému. Korpus rozpulte, jednu polovinu potřete krémem.
-
Těsto je na malý plech.
Makronutrienty
48%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 179 kJ | 1 115 kJ |
Kalorická hodnota | 282 kcal | 266 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,6 g
19,8 g |
22,3 g
18,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,36 SVJ | 2,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,7 g
11,5 g |
17,7 g
10,9 g |
Bílkoviny | 7,36 g | 6,96 g |
Sůl | 0,144 g | 0,136 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů