Dnes něco pro milovníky ovocných buchet a bublanin. Koláč z jogurtového těsta, které je téměř bez tuku, půl na půl ze špaldové a celozrnné mouky, doplněný osvěžujícím tvarohem a broskvemi a posypaný drobenkou.
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
150 g |
150 g |
|
hladká mouka pšeničná celozrnná 150 g |
150 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
50 g |
50 g |
|
300 g |
300 g |
|
1 kus |
1 kus |
| Náplň | |
|
1 kus |
1 kus |
|
50 g |
50 g |
|
100 ml |
100 ml |
|
400 g |
400 g |
| Drobenka | |
|
50 g |
50 g |
|
100 g |
100 g |
|
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Ingredience na těsto smícháme a vylijeme na plech. Jogurt přidáváme postupně dle savosti mouky. Mělo by nám vzniknout polotekuté těsto. Tvaroh mírně naředíme mlékem a osladíme, vyšleháme a nalijeme na těsto. Broskve nakrájíme na plátky, položíme na tvaroh.
-
Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou koláč na závěr posypeme. Pečeme asi 40 minut.
Makronutrienty
74%
15%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 781 kJ | 1 390 kJ |
| Kalorická hodnota | 187 kcal | 332 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
31,1 g
12,2 g |
55,4 g
21,8 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,11 SVJ | 5,54 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,66 g
2,53 g |
8,3 g
4,51 g |
| Bílkoviny | 6,15 g | 10,9 g |
| Sůl | 0,412 g | 0,733 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














