Jahodové řezy

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Jahodové řezy

Postup přípravy

  1. Ušlehat celá vejce s cukrem, přidat olej a vodu, potom mouku s práškem do pečiva. Nalít na vymazaný a moukou vysypaný plech, péct asi půl hodiny do růžova.

  2. Krém:

    Rozšlehat ¾ l zmrzlých, trochu povolených jahod (můžou být i kompotované), dolít vodou, aby byl 1 litr, trochu vody odebrat a rozmíchat v ní 2 jahodové pudinkové prášky. Zbytek přivést do varu, přilít rozmíchaný pudinkový prášek a uvařit . Vychladit a vmíchat ¾ másla, dosladit podle chuti. Natřít na upečený vychladlý piškot.

  3. Ušlehat 3 šlehačky se ztužovačem, může být i trochu cukru. Navršit na jahodový krém a dozdobit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte