Jáhlový dezert s mascarpone (od 1 roku)

Máma v kuchyni

Jáhlový dezert s mascarpone (od 1 roku)

Že něco, co se skládá ze tří ingrediencí, nemůže být dobré? Ha! Tento dezert je i přes svou jednoduchost naprosto famózní!

Postup přípravy

  1. Jáhly alespoň 2x spaříme vroucí vodou, aby se zbavily případné hořkosti. Přemístíme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a uvaříme společně s datlemi do měkka. Poté přidáme mascarpone a rozmixujeme na hladký krém.

  2. Datle jsou sladké, proto další doslazování není potřeba, nicméně pokud to považujete i přesto za nutné, můžete použít cukr nebo libovolný sirup. V poháru dozdobte dle vlastní fantazie, já jsem použila goji, které k dezertu krásně ladí.

  3. Dětská specifika:

    Jáhly jsou jako základní potravina vhodné pro nejmenší děti již od začátku přikrmování.

    Mascarpone je dosti tučný mléčný výrobek, který je poměrně bohatý i na bílkoviny, proto doporučuji vzhledem k možné zátěži ledvin podávat od 1 roku. Pokud budete chtít něco podobného dopřát menším dětem, můžete použít bílý jogurt či zakysanou smetanu (od 8 měsíců).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte