Jáhlový dezert s mascarpone (od 1 roku)
Že něco, co se skládá ze tří ingrediencí, nemůže být dobré? Ha! Tento dezert je i přes svou jednoduchost naprosto famózní!
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
- Dušení
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Párty pro děti
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
jáhly, proso | 50 g |
datle sušené | 20 g |
mascarpone | 100 g |
Postup přípravy
-
Jáhly alespoň 2x spaříme vroucí vodou, aby se zbavily případné hořkosti. Přemístíme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a uvaříme společně s datlemi do měkka. Poté přidáme mascarpone a rozmixujeme na hladký krém.
-
Datle jsou sladké, proto další doslazování není potřeba, nicméně pokud to považujete i přesto za nutné, můžete použít cukr nebo libovolný sirup. V poháru dozdobte dle vlastní fantazie, já jsem použila goji, které k dezertu krásně ladí.
-
Dětská specifika: Jáhly jsou jako základní potravina vhodné pro nejmenší děti již od začátku přikrmování. Mascarpone je dosti tučný mléčný výrobek, který je poměrně bohatý i na bílkoviny, proto doporučuji vzhledem k možné zátěži ledvin podávat od 1 roku. Pokud budete chtít něco podobného dopřát menším dětem, můžete použít bílý jogurt či zakysanou smetanu (od 8 měsíců).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů