- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
180 g |
180 g |
6 kusů |
6 kusů |
150 g |
150 g |
5 lžic |
5 lžic |
1 kus |
1 kus |
Náplň I. | |
1 000 g |
1 000 g |
puding s příchutí vanilky, prášek 2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
Náplň II. | |
2 kusy |
2 kusy |
20 g |
20 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Celá vejce ušlehám s cukrem, přidám olej, potom mouku a prášek a ještě chvilku šlehám. Udělám krásné lehké těsto, které dám upéct na vymazaný a moukou vysypaný plech.
-
Jablka oloupu a nastrouhám na hrubším struhadle, přiliju 1 hrnek vody a přisypu cukr podle kyselosti jablek. Podusím téměř do měkka. Do půl hrnku vody rozmíchám pudinkový prášek, a přiliju ho do jablek. Nechám chvilku provařit.Ještě horké naliju na upečený piškot a nechám vychladnout.
-
Šlehačku ušlehám se ztužovači a nanesu na jablkovou náplň. Uhladím a posypu skořicí. Podávám vychlazené.
Makronutrienty
59%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 956 kJ | 1 088 kJ |
Kalorická hodnota | 228 kcal | 260 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,3 g
10,9 g |
27,7 g
12,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,43 SVJ | 2,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,9 g
4,42 g |
15,8 g
5,03 g |
Bílkoviny | 3,06 g | 3,49 g |
Sůl | 0,375 g | 0,426 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů