
Zelenina prostě patří i do sladké kuchyně. Vašim dezertům dodá vláčnost, skvělou chuť, barvu a navíc spoustu důležitých vitaminů a minerálů. Naším jednoznačným favoritem je aktuálně toto brownies z červené řepy. Za mě má všechno, co od zákusku očekávám: je vláčné, je čokoládové, vyrobené pouze z opravdových surovin, chuťově naprosto vynikající a jeho příprava zabere jen pár minut. Kdybych mohla, snědla bych ho na posezení.
- 10m
- 12 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
120 g |
120 g |
60 g |
60 g |
30 g |
30 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Troubu necháme předehřát na 175 °C.
-
Řepu rozmixujeme na hladké pyré. Můžeme k ní přidat vejce, aby se nám lépe mixovala.
-
Následně všechny ingredience smícháme dohromady a vzniklé těsto dáme do formy.
-
Pečeme v předehřáté troubě 45 minut.
-
Před podáváním necháme brownies zcela vychladnout.
Makronutrienty
48%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 162 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 278 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,6 g
4,36 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,36 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19 g
7,36 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 6,66 g | 0 g |
Sůl | 0,635 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů