Vláčný, výborný lowcarb dezert.
Více inspirace a receptu na IG https://www.instagram.com/p/CjxWlHaLbHm/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 20m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
z bílků vyšleháme tuhý sníh 4 kusy |
4 kusy |
nejlépe kokosový 1 lžíce |
1 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vytvoříme těsto ,vylijeme na plech, pečeme 160 stupňů.
Šlehačku společně s odměrkou proteinu vyšleháme.
Naplníme ,zamotáme ,potřeme čokoládou a ozdobíme kokosem.
Makronutrienty
14%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 025 kJ | 526 kJ |
Kalorická hodnota | 245 kcal | 126 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,24 g
2 g |
2,69 g
1,03 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,524 SVJ | 0,269 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,2 g
12,8 g |
10,9 g
6,59 g |
Bílkoviny | 11 g | 5,67 g |
Sůl | 0,205 g | 0,105 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů