
Vláčný, výborný lowcarb dezert.
Více inspirace a receptu na IG https://www.instagram.com/p/CjxWlHaLbHm/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 20m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
z bílků vyšleháme tuhý sníh 4 kusy |
4 kusy |
nejlépe kokosový 1 lžíce |
1 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vytvoříme těsto ,vylijeme na plech, pečeme 160 stupňů.
Šlehačku společně s odměrkou proteinu vyšleháme.
Naplníme ,zamotáme ,potřeme čokoládou a ozdobíme kokosem.
Makronutrienty
11%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 004 kJ | 494 kJ |
Kalorická hodnota | 240 kcal | 118 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,73 g
1,88 g |
1,84 g
0,926 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,373 SVJ | 0,184 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21 g
12,5 g |
10,3 g
6,16 g |
Bílkoviny | 10,8 g | 5,33 g |
Sůl | 0,207 g | 0,102 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů