U nás sa znovu pieklo, tentokrát takáto jednoduchá, šikovne pripravená bábovečka zo špaldovej múky, ktorej jesennú chuť tvoria jabĺčka, vlašské orechy, škorica a voňavučký rum :).
- 1h
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
polohrubá mouka špaldová celozrnná 2 hrnky |
2 hrnky |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
1 kus |
1 kus |
nahrubo posekat 2 hrsti |
2 hrsti |
2 ml |
2 ml |
3 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
1 hrnek |
1 hrnek |
100 ml |
100 ml |
50 ml |
50 ml |
Postup přípravy
-
V mise zmiešame zvlášť suché a zvlášť mokré ingrediencie.
Spojíme ich a vyšlaháme šlahačom.
-
Formu, v ktorej bábovku budeme piecť vymažeme a vysypeme múkou, ak používame silikónovú, tak môžeme tento krok vynechať.
Cesto nalejeme do formy na bábovku a pečieme pri 170 stupňoch 45-60 minút.
Makronutrienty
59%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 149 kJ | 865 kJ |
Kalorická hodnota | 275 kcal | 207 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
30,1 g
9,97 g |
22,6 g
7,51 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,01 SVJ | 2,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,9 g
1,11 g |
12 g
0,835 g |
Bílkoviny | 4,99 g | 3,76 g |
Sůl | 0,487 g | 0,367 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů