- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
6 kusů |
6 kusů |
|
8 lžic |
8 lžic |
|
4 lžíce |
4 lžíce |
|
8 lžic |
8 lžic |
|
kakaový prášek, holandské kakao 4 lžíce |
4 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
| Krém | |
|
500 g |
500 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
380 g |
380 g |
|
+ Margot 100g 50 g |
50 g |
|
10 g |
10 g |
| Na posypání | |
|
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Z bílků s polovinou cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky s druhou polovinou cukru šleháme asi 4 minuty do pěny, přimícháme olej a po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Necháme vychladnout.
-
Šlehačku ušleháme s cukrem, lehce vmícháme jogurt, nahrubo nastrouhanou čokoládu Margot a hořkou čokoládu. Podle návodu na sáčku připravíme želatinový ztužovač a přimícháme do krému. Krém natřeme na korpus, uhladíme a povrch postrouháme čokoládou. Necháme vychladit v lednici alespoň 5 hodin.
Makronutrienty
47%
12%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 099 kJ | 914 kJ |
| Kalorická hodnota | 263 kcal | 219 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
20,9 g
16,2 g |
17,4 g
13,4 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,09 SVJ | 1,74 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,9 g
9,79 g |
14,9 g
8,15 g |
| Bílkoviny | 5,47 g | 4,55 g |
| Sůl | 0,499 g | 0,415 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














