Kringel jako velikonoční věnec? Ano, jde to. Jeho nádherné propletení a vrstvení sice vypadá složitě, ale vůbec tomu tak není. Jde o recept zcela jednoduchý. A jestliže necháte hotový věnec do druhého dne odležet, odměnou vám bude dokonalé spojení chutí.
- 3h:10m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka pšeničná celozrnná 300 g |
300 g |
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
250 ml |
250 ml |
Náplň | |
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Přesný postup uvidíte krásně ve videonávodu :).
Makronutrienty
62%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 561 kJ | 1 383 kJ |
Kalorická hodnota | 373 kcal | 331 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
45 g
11,1 g |
39,9 g
9,86 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,5 SVJ | 3,99 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,9 g
3,62 g |
15,9 g
3,21 g |
Bílkoviny | 9,95 g | 8,82 g |
Sůl | 0,052 g | 0,046 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů