- 1h
- 12 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Korpus | |
|---|---|
|
115 g |
115 g |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
nastrouhat najemno 250 g |
250 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
175 g |
175 g |
|
1 g |
1 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
50 g |
50 g |
|
Myprotein 30 g |
30 g |
| Náplň | |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
3 lžíce |
3 lžíce |
|
vyšlehat 1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
| Posypka | |
|
nasekat 40 g |
40 g |
Postup přípravy
-
Smíchejte vejce, kokosový olej, nastrouhané ořechy a mrkev, protein, tř.cukr a jogurt. Poté postupně vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, jedlou sodou, nastrouhaným muškátovým oříškem, skořicí a zázvorem, tak aby vzniklo hladké těsto.
-
Dortovou formu vyložte pečicím papírem, vlijte těsto a dejte do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečte asi 30min.
-
Mezitím si připravte náplň. V míse vymíchejte dohladka tvaroh, bílek a tř.cukr. Po rozpuštění cukru postupně přimíchejte kokosový olej.
-
Korpus po vychladnutí překrojte podélně na dvě části. Promažte ho vyšší vrstvou krému a poté celý dort omažte krémem ze všech stran. Boky obsypte nahrubo mletými ořechy.
-
Před krájením musí dort být nejméně 10 hodin v chladu.
Makronutrienty
44%
25%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 948 kJ | 1 168 kJ |
| Kalorická hodnota | 227 kcal | 279 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
18 g
7,92 g |
22,2 g
9,76 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,8 SVJ | 2,22 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,8 g
4,73 g |
15,8 g
5,83 g |
| Bílkoviny | 10,2 g | 12,6 g |
| Sůl | 0,461 g | 0,568 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














