Velmi oblíbený mrkvový dort v bezlepkové verzi - nepoznáte rozdíl. Je vláčný, nepřeslazený, měkoučký...no prostě skvělý.
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
100 g |
100 g |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
100 ml |
100 ml |
|
100 ml |
100 ml |
|
150 g |
150 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
50 g |
50 g |
|
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 1 kus |
1 kus |
|
250 g |
250 g |
| Krém | |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 kus |
1 kus |
| Navrch | |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Ušleháme si vajíčka s cukrem, pomalu přilijeme vodu a olej, sypké suroviny si promícháme a lehce vmícháme.
Nakonec přidáme najemno nastrouhnou mrkev.
-
Těsto si vlijeme na malý plech a pečeme asi 40 minut/200°C, zkusíme špejlí.
-
Zatím si vyšleháme krém.
Vychladlé těsto překrojíme podél na dva pruhy. Jeden potřeme půlkou krému, přiklopíme a potřeme vršek a boky druhou půlkou krému.
Vrch posypeme mletými ořechy a sekanými mandlemi (nebo čím máte rádi).
-
Necháme v chladu proležet.
Je to výborný, vláčný řez, zdravý moučník.
Makronutrienty
43%
13%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 126 kJ | 1 449 kJ |
| Kalorická hodnota | 269 kcal | 346 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
19,1 g
10 g |
24,6 g
12,9 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,91 SVJ | 2,46 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,1 g
6,17 g |
24,6 g
7,94 g |
| Bílkoviny | 5,84 g | 7,52 g |
| Sůl | 0,625 g | 0,804 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














