- 25m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
700 g |
700 g |
Pudinková náplň | |
puding s příchutí vanilky, prášek 3 kusy |
3 kusy |
750 ml |
750 ml |
6 lžic |
6 lžic |
100 g |
100 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Rozinky spaříme a namočíme do rumu alespoň na půl hodiny.
-
Uvaříme klasický pudink a necháme vychladnout.
-
Listové těsto vyválíme, potřeme pudinkem, posypeme rozinkami, zatočíme, nití krájíme na menší špalíky, dáváme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 15 minut na 200 stupňů.
Makronutrienty
70%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 014 kJ | 903 kJ |
Kalorická hodnota | 242 kcal | 216 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
33,8 g
7,25 g |
30,1 g
6,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,38 SVJ | 3,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,62 g
2,87 g |
7,67 g
2,55 g |
Bílkoviny | 5,76 g | 5,12 g |
Sůl | 0,4 g | 0,356 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů