- 25m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
700 g |
700 g |
| Pudinková náplň | |
|
puding s příchutí vanilky, prášek 3 kusy |
3 kusy |
|
750 ml |
750 ml |
|
6 lžic |
6 lžic |
|
100 g |
100 g |
|
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Rozinky spaříme a namočíme do rumu alespoň na půl hodiny.
-
Uvaříme klasický pudink a necháme vychladnout.
-
Listové těsto vyválíme, potřeme pudinkem, posypeme rozinkami, zatočíme, nití krájíme na menší špalíky, dáváme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 15 minut na 200 stupňů.
Makronutrienty
72%
10%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 931 kJ | 828 kJ |
| Kalorická hodnota | 222 kcal | 198 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
31,7 g
7,25 g |
28,2 g
6,45 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,17 SVJ | 2,82 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,99 g
2,87 g |
7,11 g
2,55 g |
| Bílkoviny | 4,32 g | 3,85 g |
| Sůl | 0,4 g | 0,356 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














