Lahodný low carb dezert s dvojím krémem...aneb když muž chce kakaovou a žena citrónovou náplň...výsledek je úžasná nízkosacharidová roláda od Kačenky Kolníkové, děkujeme :)
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
20 g |
20 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
může být i mandlová, kešu 1 lžíce |
1 lžíce |
5 g |
5 g |
1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
250 ml |
250 ml |
15 g |
15 g |
kakaový prášek, holandské kakao do ploloviny krému 1 lžíce |
1 lžíce |
do druhé poloviny krému 1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Postup na těsto:
Vyšlehat sníh z bílků se špetkou soli.
Žloutky se sladidlem a tvarohem vyšlehat do pěny, pak zašlehat mouku s pdp. Poté lehce vmíchat sníh. Na plech dát pečící papír potřený máslem a nalít těsto - rovnoměrně rozetřít.
Péct na 180 stupňů cca 15 minut.
-
Po upečení sejmout i s papírem z plechu, ještě teplé zarolovat a zabalit do vlhké utěrky. Po vychladnutí odrolovat, sloupnout papír a potřít kakaovou náplní, pak natřít citronovou náplň. Nechat si trochu náplně na potření. Srolovat, dát do alobalu a nechat ztuhnout v lednici.
-
Po ztuhnutí potřít roládu zbytkem krému, nazdobit podle své fantazie a podávat ke kafíčku
-
Postup na náplň :
Smetanu se sladidlem šleha,t až smetana začne houstnout přidat tvaroh, mascarpone a došlehat do tuhého krému.
Polovinu odebrat, přidat šťávu z citronu podle chuti, do druhé poloviny zašlehat holandské kakao podle chuti.
Makronutrienty
18%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 052 kJ | 935 kJ |
Kalorická hodnota | 251 kcal | 224 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,78 g
2,11 g |
6,03 g
1,88 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,678 SVJ | 0,603 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,8 g
13,4 g |
20,3 g
11,9 g |
Bílkoviny | 7,41 g | 6,59 g |
Sůl | 0,221 g | 0,196 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů