- 1h
- 35 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto: | |
---|---|
14 lžic |
14 lžic |
2 lžičky |
2 lžičky |
40 g |
40 g |
560 g |
560 g |
30 g |
30 g |
200 g |
200 g |
4 kusy |
4 kusy |
Na náplň: | |
400 g |
400 g |
40 g |
40 g |
10 kusů |
10 kusů |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Do vlažného mléka přidáme krupicový cukr a rozdrobené droždí. Vše dobře rozmícháme, ale nenecháme vzejít kvásek. Tekutinu hned nalijeme do mísy s moukou a vanilkovým cukrem. Přidáme vlažné rozpuštěné máslo a žloutky. Rychle vypracujeme těsto. Na pomoučeném válu z něj hned vyválíme plát silný 2 mm, rádýlkem nakrájíme na proužky dlouhé 20 cm, široké 2 cm a spirálovitě je natočíme na kovové trubičky. Naklademe je na plech pokrytý pečícím papírem poslední otočkou dolů.
Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je dozlatova v troubě vyhřáté na 190 stupňů.
-
Po upečení je ihned sundáme z trubiček a necháme vychladnout na rovné podložce.
Jahody nakrájíme na malé kousky, přilijeme k nim obě šlehačky a přidáme ztužovače. Vše našleháme dotuha. Přisladíme podle chuti a šlehačkou naplníme trubičky. Trubičky pak pocukrujeme moučkovým cukrem .
Makronutrienty
54%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 239 kJ | 668 kJ |
Kalorická hodnota | 296 kcal | 160 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28,6 g
5,47 g |
15,4 g
2,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,86 SVJ | 1,54 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,1 g
10,6 g |
9,73 g
5,71 g |
Bílkoviny | 5,81 g | 3,13 g |
Sůl | 0,054 g | 0,029 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů