Pokud se vám nechce v tyto krásné dny péct, tak můžete vyzkoušet rychlé nízkosacharidové kokosové koule.
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Hmota | |
|---|---|
|
100 g |
100 g |
|
100 g |
100 g |
|
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 100 g |
100 g |
|
50 g |
50 g |
|
50 g |
50 g |
|
30 g |
30 g |
|
mouka mandlová z mandlových jader 50 g |
50 g |
|
30 g |
30 g |
| Navrch | |
|
50 g |
50 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
10 g |
10 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Tuky rozpustíme a smícháme s ostatními surovinami. Z těsta uděláme váleček, zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici.
-
Váleček nakrájíme na stejné dílky, vytvoříme kuličky, které můžeme naplnit ořechy nebo brusinkami. Opět vychladíme.
-
Kuličky namočíme do čokolády a ihned posypeme sekanými mandlemi a třeba jako já sušenou levandulí.
Makronutrienty
25%
13%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 2 301 kJ | 681 kJ |
| Kalorická hodnota | 550 kcal | 163 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
20,5 g
4,76 g |
6,06 g
1,41 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,05 SVJ | 0,606 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
50,1 g
35,9 g |
14,8 g
10,6 g |
| Bílkoviny | 10,7 g | 3,17 g |
| Sůl | 0,064 g | 0,019 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














