Skvělý lowcarb dezert, jednoduchý a vláčný, ke kávě či snídani...
Děkujeme Ludmile Havlové za recept :)
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 25 cm | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
70 g |
70 g |
70 g |
70 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Navrch | |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
12 kusů |
12 kusů |
Postup přípravy
-
Korpus: 3 celá vejce,1 palouček nebo jiný tvarohový sýr nebo tvaroh+sladidlo dle chuti-ušlehat do pěny, přidat 70 g mletých mandlí a 70 g mletých lískových ořechů,1PL ořechového proteinu(nebo jiného), 2KL prdopeče bez fosfátů. Vylijeme do formy a pečeme na 160°C/40 min.
-
Poté dáme na mřížku vychladnout a připravíme si náplň: 1 mascarpone, 200 g skyru, sladidlo dle chuti, rozpuštěnou instantní kávu(množství dle vaší chuti), já ji rozpustila v trošce kávového rumu.
-
Po vychladnutí korpus rozřízneme a pomažeme polovinou náplně, druhou polovinu namažeme nahoru, posypeme kakaem, mandlovými lupínky, já ještě dala pár ostružin a kávová zrna namočená v hořké čokoládě.
-
Dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc.
Makronutrienty
20%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 155 kJ | 865 kJ |
Kalorická hodnota | 276 kcal | 207 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,62 g
2,24 g |
6,45 g
1,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,862 SVJ | 0,645 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,4 g
9,32 g |
17,5 g
6,98 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 7,97 g |
Sůl | 0,371 g | 0,278 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů