Jahodové muffiny jsou nízkosacharidovou (low carb), keto variantou ke snídani. Mne osobně stačí dosladit těmito bobulemi. Proto je třeba mít po ruce sladké jahody, které seženeme obzvlášť v sezoně. Případně lze těsto dosladit přírodním sladidlem.
- 45m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
80 g |
80 g |
|
120 g |
120 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 g |
1 g |
|
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 g |
1 g |
| Na vymazání formiček | |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
2 g |
2 g |
| Navrch | |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
Ingredience na muffiny rozmixuji tyčovým mixérem dohladka (vynechám chia semínka). Pak teprve přidám chia semínka, promíchám a nechám 15 minut odstát, aby těsto zhoustlo.
Mezi tím si vymažu formičky koksovým tukem a vysypu kokosovou moukou. Zapnu troubu na 175°C
-
Odstáté těsto vliji do formiček, posypu konopnými semínky a peču v troubě cca 25-30 minut.
-
Po vychladnutí zdobím pokrájenými jahodami a dlabu přímo z keramické formičky na muffiny.
Makronutrienty
32%
21%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 020 kJ | 2 242 kJ |
| Kalorická hodnota | 244 kcal | 536 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
12,2 g
3,71 g |
26,8 g
8,16 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,22 SVJ | 2,68 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,4 g
4,45 g |
40,5 g
9,79 g |
| Bílkoviny | 8,01 g | 17,6 g |
| Sůl | 0,445 g | 0,978 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














