Jahodové snídaňové muffiny (nízkosacharidové)

Oli

Jahodové muffiny jsou nízkosacharidovou (low carb), keto variantou ke snídani. Mne osobně stačí dosladit těmito bobulemi. Proto je třeba mít po ruce sladké jahody, které seženeme obzvlášť v sezoně. Případně lze těsto dosladit přírodním sladidlem.

Jahodové snídaňové muffiny (nízkosacharidové)

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
máslo z mandlí, krém 80 g
jahody 120 g
vajíčka 1 kus
aroma do potravin, mandle 1 g
soda jedlá 0,25 lžičky
med včelí 1 lžíce
chia semínka 2 lžíce
sůl himálajská jemná 1 g
kokosový olej 1 lžíce
mouka kokosová 2 g
konopná semínka loupaná 2 lžíce
jahody 4 kusy

Postup přípravy

  1. Ingredience na muffiny rozmixuji tyčovým mixérem dohladka (vynechám chia semínka). Pak teprve přidám chia semínka, promíchám a nechám 15 minut odstát, aby těsto zhoustlo. Mezi tím si vymažu formičky koksovým tukem a vysypu kokosovou moukou. Zapnu troubu na 175°C

  2. Odstáté těsto vliji do formiček, posypu konopnými semínky a peču v troubě cca 25-30 minut.

    Odstáté těsto vliji do formiček, posypu konopnými semínky a peču v troubě cca 25-30 minut.

  3. Po vychladnutí zdobím pokrájenými jahodami a dlabu přímo z keramické formičky na muffiny.

    Po vychladnutí zdobím pokrájenými jahodami a dlabu přímo z keramické formičky na muffiny.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů