Když je chuť, jablíčka a jáhly doma, uděláme si tento bezlepkový zdravý dezert. Je moc dobrá tato kaše....
- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Kaše | |
|---|---|
|
100 g |
100 g |
|
250 ml |
250 ml |
|
1 kus |
1 kus |
| Pyré | |
|
raději kyselejší 2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Jáhly několikrát propereme, aby ztratily hořkost.
Uvaříme je v mléce s celou skořicí do zhoustnutí.
-
Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky.
Dáme na pánev máslo, rozříznutý lusk a jablka. Za stálého míchání dusíme až do konzistence pyré.
-
Do širokých misek dáme jáhly, přelijeme jablečným pyré a ozdobíme malinovým džemem a nasekanými ořechy.
Makronutrienty
77%
10%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 551 kJ | 2 118 kJ |
| Kalorická hodnota | 132 kcal | 506 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
22,3 g
6,96 g |
85,8 g
26,8 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,23 SVJ | 8,58 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,91 g
1,33 g |
15 g
5,09 g |
| Bílkoviny | 2,91 g | 11,2 g |
| Sůl | 0,089 g | 0,341 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














