
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Na kaši | |
---|---|
400 ml |
400 ml |
6 kusů |
6 kusů |
6 lžic |
6 lžic |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
kořenicí směs perníkové koření 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Na servírování | |
1 oříšek |
1 oříšek |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
40 g |
40 g |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
Postup přípravy
-
Z bílků vyšlehám sníh, mrkev nastrouhám. V mléce důkladně rozmíchám lněnou mouku a perníkové koření (a případně proteinový prášek), následně přidám semínka a špetku soli. Za stálého míchání ohřívám na mírném plameni. Jakmile je mléko horké a kaše začne houstnout, přidám nastrouhanou mrkev a vmíchám bílkový sníh. Provařím a podávám. Pokud nemám čas nebo vajíčka, nahrazuji bílek odměrkou proteinu.
V kastrůlku si rozhřeju v mléce máslo, přidám erythritol (nebo jiné sladidlo) a vanilkový extrakt. Výslednou směsí poliji porce kaše. Ty ještě pokapu arašídovým máslem a posypu skořicí. Servíruju samotné nebo s ovocem.
Makronutrienty
31%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 456 kJ | 2 122 kJ |
Kalorická hodnota | 109 kcal | 507 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,07 g
3,7 g |
28,3 g
17,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,607 SVJ | 2,83 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,51 g
1,66 g |
30,3 g
7,75 g |
Bílkoviny | 7,07 g | 32,9 g |
Sůl | 0,344 g | 1,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů